vrijdag 9 juni 2017

Vintage Vrijdag #89: Stampin' Up! ~ Timeless Textures


Hej hallo! Het is weer tijd voor het vaste vrijdag item, de Vintage Vrijdag. En vandaag een latertje omdat ik vandaag een druk dagje heb gehad. Lekker koffie gedronken in de ochtend met een vriendin en daarna een flits bezoekje aan een andere vriendin. In de middag het zoveelste longfunctieonderzoek voor de kleine man. Dit keer een nulmeting voor een onderzoek met een cortisonen stoot. Aan het einde van de maand een nieuwe test om te zien wat het effect van de medicatie was. Hopelijk komt hier iets uit waardoor we voorruit kunnen. Maar goed, snel naar de kaart van vandaag...


Ik heb iets meer kleur gebruikt dan normaal maar ik ben zo verliefd op het mooie Bermuda Bay. Ik heb het gecombineerd met Lemon Lime Twist, Crumb Cake, Sahara Sand en Soft Suede. Ik heb gebruik gemaakt van de sponstechniek waarna ik de achtergrond hier op heb gestempeld.

De vlinder heb ik uitgestanst uit Whisper White en daarna heb ik hem gesponst met de kleuren uit de achtergrond. Om de aandacht iets meer op de vlinder te vestigen heb ik het gedetailleerde stansje op vellum geplakt. De tekst is gestempeld met Early Espresso. Verder heb ik het geheel wat 'Dash' gegeven met pareltjes en sequins. Ik vind het een leuk geheel geworden.

Ik wens je alvast een heel gezellig weekend en hoop je snel weer te zien bij een volgend blogberichtje!

woensdag 7 juni 2017

Stamping Techniques 101: Stampin' Write Markers


Een hele goedenavond! Het is de eerste woensdag van de maand dus tijd voor een nieuwe techniek bij de bloghop Stamping Techniques 101. Ik doe samen met demo's uit verschillende landen mee aan deze maandelijkse bloghop waarbij elke keer een andere techniek wordt uitgewerkt.

Deze keer komen de Stampin' Write Markers aan bod. Deze markers zijn bijzonder omdat je gevuld zijn met dezelfde inkt als onze stempelkussens. De markers hebben een brush punt waarmee je op stempels mee kunt kleuren en een kleine, harde punt waarmee je kunt inkleuren of schrijven. Ik heb beide mogelijkheden uitgewerkt.Voor deze kaart heb ik een stempel gebruikt uit  de set Just Add Tekst. Deze tekststempel bestaat uit letters en hele kleine afbeeldingen. Super leuk! Hier kwamen de harde punten goed van pas. Vanwege de volle letters heb ik de afbeelding ook ingekleurd zonder schaduw effecten. Omdat de de stempel al genoeg zegt heb ik de layout rustig gehouden zodat deze mooi in het oog springt.


Voor het tweede kaartje heb ik de stiften gebruikt om verschillende woorden in de tekst te accentueren. Deze woorden springen al in het oog door het andere lettertype. Ook deze tekst komt uit de set Just Add tekst. Het bloemetje komt uit de set Background Bits en is ook geschikt om te kleuren met verschillende kleuren. Je merkt dat hier het voordeel van het gebruik van markers echt zichtbaar wordt want dit resultaat lukt echt niet met een stempelkussen!


De markers worden verkocht in volledige setjes van de kleurenfamilies of in een mooie opbergset met alle kleuren. Door de verscheidenheid aan toepassingen zijn de markers eigenlijk onmisbaar in je collectie.

Graag nodig ik je uit om door te hoppen naar mijn collega Heike Vass die ook weer iets prachtigs voor je in petto heeft. Druk op de knop om verder te gaan en ik hoop je snel weer te zien bij een volgend blogberichtje!


Deelnemende collega's:
Carmen Morris (ikzelf)
maandag 5 juni 2017

Stampin' Up ~ Wood Textures DSP


Heej hallo! Ik ben weer terug! Zoals je kon lezen was ik er even tussenuit. Heerlijke dagen gehad in London maar helaas kon ik niet echt mijn draai vinden bij terugkomst. Het waren ook drukke dagen omdat de catalogus live ging, het ook nog eens erg warm was en mijn lijf mij heeft gedwongen rustig aan te doen na al dat wandelen. Kortom, uitgerust en gereorganiseerd ben ik helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

En dat begint met het resultaat van mijn voornemen om niet altijd mijn foto's op mijn telefoon te laten staan. In het weekend wil ik proberen om mijn foto's te verwerken. Wanneer het lukt, niet in een bepaalde volgorde maar gewoon wat ik zo tegen kom in mijn cameraroll. Stampin' Up! heeft een prachtig nieuw concept, Memories en More , gelanceerd waardoor het verwerken van mijn foto's echt aantrekkelijk wordt. Snel en makkelijk en de materialen kunnen goed gebruikt worden voor kaarten en 3D projecten omdat alle lijnen op elkaar afgestemde materialen bevatten.
Klik <hier>  om de intro te bekijken.

Ik wacht nog op de nieuwe producten maar ben wel al aan het oefenen. Je ziet het, ik hou het voorlopig simpel want op dit moment meer hoef ik geen wonderen te verwachten als het gaat om mijn scraptelent. Maar wat niet is kan natuurlijk nog komen hahaha! Lekker recht toe recht aan voorlopig dus.

Ik heb erg veel plezier gehad om deze foto van mijn dochter en haar vriend te scrappen. Zij stuurde me de foto, die was gemaakt tijdens een fotoshoot, per What's App terwijl ik mijn koffer aan het uitruimen was van een party waarvoor ik was uitgenodigd. Het was toevallig dat ik voor de party het Wood Texture DSP had gebruikt en de achtergrond van hun foto ook een houtmotief had. Het blokje kon dus gelijk blijven liggen.


Het formaat van mijn album is 6 x 8 inch. Leuk formaatje om makkelijk mee te nemen en scrappen op een klein formaat is voor mij minder intimiderend. In mijn album heb ik verschillende soorten hoezen waaronder ook de hoezen die ik ga gebruiken voor Memories & More. Super leuk beginnetje dus.

Nou dit was mijn project voor deze maandag. Ik hoop je aanstaande woensdag te zien wanneer ik meedoe aan de bloghop van Stamping Techniques 101. Het wordt een latertje! Om 22.00 uur zal mijn blogpostje samen met die van mijn collega's live gaan.

Gezellige middag!
vrijdag 26 mei 2017

Annual Catalog 2017-2018 Countdown #26: Stampin' Up! ~ Vintage Vrijdag


Heej hallo! Vandaag is het vrijdag en in tegenstelling tot mijn mededeling dat ik een paar dagen zou overslaan heb ik toch nog de kaart voor het vaste vrijdag item kunnen maken.

Deze kaart heb ik gemaakt met mijn favoriete bruintinten en de set Bright Wishes past heel goed in dit thema. Deze set met wensput is heel leuk om in te kleuren. Ik ben geen inkleur expert maar met de Watercolor Pencils in combinatie met de Blender Pens lukt het best aardig. Ik heb voor de achtergond de set Timeless Textures gebruikt. De spetters passen natuurlijk leuk bij een waterput en het houtmotief van de randstempel komt weer mooi terug.


De teksten zijn hartstikke leuk. Je kunt ze met elkaar combineren voor de binnen- en buitenkant. Het is een mooi lettertype zodat je ze ook makkelijk bij andere afbeeldingen kunt gebruiken. Voor de versiering heb ik heb ik slechts wat pareltjes gebruikt en het nieuwe bronzen lint. Dit is een soort metaalachtig draad lint wat je heel leuk kunt uit trekken. Het glansje geeft wat extra 'dash' aan het geheel.

Ik wens je een hele gezellige dag en hoop je snel weer te zien bij een nieuw blogberichtje!
donderdag 25 mei 2017

Annual Catalog 2017-2018 Countdown #24 en #25: Stampin' Up! ~ Colorful Seasons


Heej hallo! Gisteren had ik een vrije dag. Nou niet helemaal vrij want ik heb geholpen bij Aiden op school bij het zomerfeest. Als lid van de ouderraad ondersteunen we bij allerlei activiteiten en zodoende was ik de hele dag op pad. Na de boodschappen en zo'n 100 smoothies had ik geen energie meer om te knutselen. Dat maak ik dus vandaag goed met twee kaartjes in de countdown...

Ik ben een beetje gebleven op de pagina van de Colorful Seasons Bundle en heb de kleurencombi van het Color Theorie DSP Stack weer gebruikt. Maar nu in combinatie met de Lovely Friends Bundle.


Deze bundel vond ik al gelijk leuk vanwege de grote tekststempels. Daar kun je eindeloos mee combineren maar zijn ook erg geschikt als je snel een kaartje wilt maken. Grote passen, snel thuis zeg maar hahaha! Op het kaartje heb ik gebruik gemaakt van een gedeelte van de tekst. De bijpassende stansen zijn helemaal te gek! De bladeren zijn oorspronkelijk gemaakt voor een Pop Up kaartje die ik in de nabije toekomst vast nog eens ga maken. Ik ze nu gebruikt als ondergrond voor mijn tekst. In de hoekjes heb ik het leuke motief uitgestanst voor extra decoratie en verder heb ik de Two-Step bloemen gestempeld en gestanst.

Voor het tweede kaartje heb ik twee bundels met elkaar gecombineerd. Ja, ja...de Colorful Seasons lag nog steeds op mijn bureau. 


Voor deze kaart heb ik ook weer een gedeelte van de tekststempel gebruikt. Zo kun je de tekst gebruiken om te laten weten hoe blij je bent met iemand maar je kunt ook iemand laten weten dat je blij bent voor hem/haar. Op de kleine label nog een tekstje gestempeld om het nogmaals te benadrukken. En het stoeltje moest ik gewoon gebruiken. Gewoon omdat ik hem zo leuk vind.


Na het stansen van de hoekjes van mijn vorige kaart kreeg ik gelijk een idee om de schulp uit de Colorful Seasons Bundle wat extra versiering te geven. Die twee kleine stansjes zijn echt heel goed te gebruiken. De tekst 'For You' heb ik gestempeld met het Labeler Alphabet die gelukkig weer is opgenomen in de nieuwe jaarlijkse catalogus.

Nou dat waren de kaartjes van deze keer. Ik ga je alvast een heel gezellig weekend wensen. De kans is groot dat ik een paar daagjes moet overslaan omdat mijn man en ik er een weekendje tussenuit gaan. Na een bijzondere drukke periode waarin hij veel weg was voor zijn werk hebben we even quality time. 

Ik hoop je snel weer te zien bij een volgend blogberichtje!